Cypress træer

Leyland-cypressen (Cupressocyparis leylandii) og den cypressiske Californien (Chamaecyparis lawsonia) er de ideelle hækplanter i denne gren af ​​cypressfamilien. Og selvom disse planter tilhører forskellige slægter, har de mange egenskaber og udseende til fælles.

De er begge nåletræer. Dette adskiller dem fra nåletræer, såsom barlind. Gartnere finder det skællede løv af disse Cypress træer at have et venligt udseende, hvilket gør en cypresshæk passer til et børnevenligt havedesign. Men en have med formelt udseende, hvor hækket skal give ekstra privatliv, nyder også godt af en cypresshæk.

Udplantning af cypres

Det bedste tidspunkt at udplante cypres på er om foråret i marts – april måned eller om efteråret i august – september måned. Uanset hvornår du vælger at plante, er det mest optimalt en dag med overskyet vejr. Cypres er generelt ret hårdføre, men de trives bedst med en placering i fuld sol eller halvskygge i en næringsrig jord.

Når du har fundet den rette placering i haven, er det tid til udplantning af din cypres. Her er det vigtigt, at du gennemvæder potteklumpen og plantehullet, og laver plantehullet dybt nok, så rødderne ikke bøjes. Når du placerer cypressen i plantehullet, bør du plante den et par cm dybere, end den står i potten.

Afslutningsvist fylder du plantehullet op med jord og træder det let til omkring planten. Husk at vande rigeligt efter udplantning og de første par måneder efter.

Related Posts